STOMATOLOGIA ÎN NOUA ERĂ COVID 19

STOMATOLOGIA ÎN NOUA ERĂ COVID 19

De vineri 15 mai 2020 am intrat cu toţii într-o nouă perioadă, în care vom trăi după noi reguli impuse de situaţia pandemiei COVID. Vrem nu vrem, viaţa noastră se va schimba.

Cum se va schimba? Desigur că nimeni nu poate să dea răspunsuri clare și sigure așa cum ne-am dori. În mare parte depinde de fiecare dintre noi să reușim să ne adaptăm și să ne redefinim proiectele personale și profesionale.

Un lucru este sigur: vom reuși să trecem cu bine dacă vom avea înţelepciunea să identificăm OPORTUNITĂŢILE pe care această situaţie ni le ”ridică la fileu” și să nu ne lăsăm doborâţi de efectele negative care sunt clare, certe și le suportăm cu toţii zi de zi. FOCUS pe ceea ce PUTEM FACE !

Unul din domeniile care se va schimba poate chiar radical (aș spune), este cel al stomatologiei. Aceste două luni de lipsă a accesului la serviciile stomatologice ne-a demonstrat cât de importantă este această ramură a MEDICINII în viaţa noastră, a tuturor. Desigur ca unii dintre noi (probabil majoritatea) au trecut cu bine din acest punct de vedere peste perioada de carantina, dar suficient de mulţi au resimţi lipsa serviciilor stomatologice în această perioada ca urmare a variatelor probleme cu care s-au confruntat.

Vă propun să găsim împreună posibile răspunsuri la două întrebări:

1. Ce am învăţat în această perioadă legat de relaţia noastră cu sănătatea dentară?

2. Ce vom face în continuare pentru sănătatea noastră dentară?

Ce am învățat în această perioadă?… Sau mai bine zis: Ce ar fi trebuit să învățăm în această perioadă?

1.1. Că sănătatea dentară este importantă atât pentru confortul vieţii noastre cotidiene cât și pentru sănătatea întregului organism. Chiar și cea mai mică problemă dentară se poate transformă într-un ”spin” care să ne strice ziua sau noaptea indiferent dacă vine cu durere sau nu.

1.2. Că regulile lui Murphy se aplică și în stomatologie: o problema dentară aparent minoră, a cărei rezolvare am amânat-o din variate motive de-a lungul timpului se va transforma într-o urgenţă exact atunci când nu avem acces la medicul nostru stomatolog: în weekend, de sărbătorile legale, când medicul nu este în localitate sau … mai nou, când cabinetul stomatologic este închis din motive de pandemie.

1.3. Că este mult mai bine să ai dantura pusă la punct decât să ai probleme pe care le amâni, iar atunci când ele devin URGENŢE să nu ai posibilitatea să beneficiezi de sprijin de specialitate.

1.4. Că viitorul nu este sigur din punct de vedere pandemic și nimeni nu ne poate garanta ca asemenea situaţii nu se vor mai repeta iar dacă ele vor reveni, măcar din punct de vedere stomatologic să fim puși la adăpost.

1.5. Că viaţa noastră personală și profesională decurge mult mai fericit, sănătos, eficient și productiv dacă avem o dantură sănătoasă și un ZÂMBET luminos.

Ce vom face în continuare?

Aici, desigur, că este decizia personală a fiecăruia dintre noi care este strâns legată de experienţa dentară din această perioadă.

2.1. Unii, cei care au ” suferit” desigur că, probabil, vor decide să nu mai amâne nici un moment rezolvarea situaţiei dentare.

2.2. Alţii care nu au ”trăit” experienţa ” suferinţei dentare” vor vrea să mai aștepte pentru a vedea în ce direcţie vor evolua lucrurile.

2.3. Cei care au avut de suferit financiar puternic în această perioadă vor avea nevoie de o perioadă de ”recuperare” din punct de vedere financiar. Eu îmi permit să vă ofer câteva sugestii care să vă ajute să eliminaţi dinţii din lista punctelor voastre ” vulnerabile”:

•Puneti sănătatea dentară pe un loc fruntaș pe lista voastră de priorităţi.

•Încercaţi să vedeţi lucrurile din perspectiva în care: sănătatea dentară nu este o CHELTUIALĂ ci este o INVESTIŢIE pe termen lung. Nu pot să nu-mi amintesc o vorbă înţeleaptă a unui pacient de-al meu; ”Domnule doctor pentru mine sănătatea este cea mai importantă, pentru că dacă sunt sănătos și voi putea lucra, voi avea și bani, dar dacă nu sunt sănătos nici banii nu vor veni” .

•O dantură sănătoasă și un zâmbet luminos ne vor ajuta să reușim în tot ceea vom face în fiecare zi.

PĂREREA MEA? ACUM ESTE CEL MAI BUN MOMENT SĂ INVESTEȘTI ÎN SĂNĂTATEA TA DENTARĂ. Probabil că până la sfârșitul anului nu vom mai călători atât de mult, posibil să alegem un concediu mai scurt și pe plan naţional și vom fi mult mai aproape de casă. Ce moment mai bun decât acesta vei găsi în viitorul mai îndepărtat ca să-ţi pui la ” adăpost” sănătatea dentară.

Dacă aţi afla că este nevoie de o SINGURĂ ȘEDINŢĂ pentru finalizarea unui tratament?

Fără durere;

Fără senzaţiile neplăcute ale amprentelor clasice ;

Fără lucrări provizorii care se sparg sau se descimentează ;

Fără timp pierdut cu numeroase ședinţe intermediare. … iar totul este posibil cu ajutorul stomatologiei digitale.


Declară această vară : VARA ZÂMBETULUI SĂNĂTOS ȘI FRUMOS! Iar noi vom fi alături de tine în acest proiect. Descoperă cum poţi avea un parcurs digital în obţinerea sănătăţii dentare de la prima consultaţie până la finalizarea tratamentului.

Articol scris de:

DR. OPREA BOGDAN

MEDIC PRIMAR STOMATOLOGIE GENERALA

DOCTOR IN STIINTE MEDICALE

TRAINER CEREC CERTIFICAT I.S.C.D.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Call Now ButtonSuntem aici să te ajutăm