Luni - Vineri: 9:00 - 19:30

Sterilizare

Sterilizarea

În vederea prevenirii transmiterii infecțiilor, circuitul instrumentarului şi sterilizarea acestuia se face respectând cele mai noi prevederi în domeniu precum şi utilizând aparatura de ultima generaţie.

A fost amenajată o încapere specială pentru serviciul de sterilizare care a fost dotată cu o linie modernă de sterilizare compusă din: baie cu ultrasunete, un aparat pentru sigilare în plicuri a truselor individuale de examinare şi a instrumentarului accesoriu precum și cu doua autoclave de ultimă generație (clasa B).

Pentru fiecare pacient se utilizează un set de unică folosință compus din: mânuşi, mască, aspirator salivă, tăviţa instrumentar, pahar, bavetă de protecție.

Dupa fiecare pacient se face o decontaminare şi o dezinfecție a întregului unit dentar şi a pieselor cu produse de înaltă calitate care asigură securitatea din punct de vedere al riscului transmiterii infecţiilor.

Se folosește o familie de produse pentru dezinfecție și decontaminare avizate de Ministerul Sănătații (Oro Clean Chemie AG – Elveţia). http://www.oroclean.com

Sterilizare
Autoclavele clasa B

Autoclavele clasa B, sterilizarea cu aceste aparate este supravegheată electronic, iar pentru fiecare ciclu de sterilizare este imprimat un raport care confirmă parcurgerea tuturor etapelor și atingerea parametrilor de presiune și temperatură.

Baie cu ultrasunete destinată curățirii instrumentarului dezinfectat

Baie cu ultrasunete destinată curățirii instrumentarului dezinfectat.

Dispozitiv de siginare termica a plicurilor in care sunt ambalate instrumentele

Dispozitivul utilizat pentru sigilarea termică a plicurilor în care sunt ambalate instrumentele.

Piesele de mână ambalate și pregătite pentru sterilizarea în autoclav

Piesele de mână ambalate și pregătite pentru sterilizarea în autoclav.

Plic marcat cu data sterilizarii

Fiecare plic este marcat cu data sterilizării. Periodic instrumentele care nu au fost utilizate sunt desigilate și sterilizate din nou pentru eliminarea oricărui risc.

Instrumentarul ambalat și pregătit pentru sterilizarea în autoclav

Instrumentarul ambalat și pregătit pentru sterilizarea în autoclav.

Instrumentarul ambalat și pregătit pentru sterilizarea în autoclav

Pentru fiecare pacient se utilizează: mănuși, mască, aspirator salivă, taviță instrumentar, pahare, bavete care SUNT DE UNICA FOLOSINTA.