Ortodontie

Portrait of little girl with orthodontics appliance isolated on white background.

Ortodontia este ramura stomatologiei axată pe corectarea neregulilor dinților și maxilarului, în special în modul în care se aliniază și se potrivesc împreună.

Tratamentul ortodontic presupune utilizarea unor aparate speciale ( fixe sau mobile) pentru a aplica forțe precise care au ca rezultat o repoziționare corectăa dinților.

Aceste schimbări îmbunătățesc nu numai aspectul zâmbetului tău, ci și sănătatea și longevitatea dinților tăi.

Specialiștii ortodonți din echipa CORIDENT sunt pregătiți să rezolve problemele de aliniere a dinților atât la copii cât și la adulți.

Există o mulțime de opțiuni de tratament în aceste zile, de la aparate mobile sau fixe, metalice sau ceramice (estetice), gutiere transparente, etc.

Alegerea sistemului ortodontic potrivit pentru tine se va face în cadrul consultației cu specialistul ortodont care în funcție de situația ta medicală și dorințele estetice te va ajuta să alegi cel mai potrivit sistem pentru tine.

 Prin ortodontie, putem corecta dinții care sunt:

  • Greșit aliniați
  • Înghesuiți
  • Încălecați sau distanțați
  • Mușcătură adâncă sau deschisă ( openbite, overbite)
  • Mușcătură încrucișată ( crossbite), etc.

Evoluția tehnologică face ca tratamentul ortodontic să fie acum mai rapid, mai confortabil și mai eficient decât în ​​trecut.

Acum este momentul ideal să-ți corectezi zâmbetul.

În timp ce mulți pacienți consideră ortodontia ca o modalitate eficientă de a îmbunătăți estetica zâmbetului lor, tratamentul ortodontic poate fi, de asemenea, foarte benefic pentru sănătatea și funcția orală.

Dintii aliniați corect prezintă, în general, un risc mai scăzut pentru probleme dentare, cum ar fi cariile dentare și bolile gingivale, iar ortodonția vă poate ușura masticația și vorbirea.

Pentru a afla mai multe despre ortodontie și metodele de tratament pe care le oferim la clinica noastră, vă invităm să vă stabiliți o programare chiar azi la unul din specialiștii noștri.

Suntem pregătiți să vă ajutăm să obțineți un zâmbet mai sănătos, mai sănătos și mai frumos!

ORTODONȚIA LA ADULȚI

În cazul pacienților adulți utilizarea tratamentelor ortodontice pentru core

ctarea lipsei de aliniere a dinților este extrem de importantă deoarece poate elimina sau reduce în mare parte complexitatea unor tratamente protetice iar zambetul estetic și funcțional va fi mult mai ușor de obținut.

ORTODONȚIA LA COPII

Când este cel mai bun moment pentru a începe tratamentul ortodontic?

Specialiștii ortodonți recomandă ca evaluarea initiala sa se faca la primul semn al problemelor de ortodontie sau cel tarziu la varsta de 7 ani.

O examinare precoce nu are ca rezultat intotdeauna un tratament imediat.

 

După evaluarea copilului dvs., s-ar putea să se recomande doar o monitorizare periodică pe perioada erupției dinților permanenți.

Examinările periodice sunt gratuite.

Care sunt avantajele evaluării ortodontice precoce?

Evaluarea timpurie permite să se detecteze potențiale probleme ortodontice legate de creșterea maxilarului și erupția dinților adulți.

Cu cât se intervine mai precoce cu atât creșc șansele ca tratamentul să fie mai eficient.

Tratamentul interceptiv precoce, sau terapia cu faza unu, este conceput pentru a ghida și îmbunătăți creșterea naturală a copilului pentru a stabili o dimensiune corespunzătoare a maxilarului, pentru a îmbunătăți spațiul pentru erupția dinților permanenți și pentru a îmbunătăți poziția maxilarelor superioare și inferioare în raport cu celălalt.

De ce varsta de 7 ani este considerata timpul optim pentru începerea monitorizării?

Până la vârsta de 7 ani, primii molari permanenți au erupt, stabilind mușcatura din spate. Copiii cu vârste cuprinse între 7 și 10 ani sunt cei mai potriviți pentru tratamentul precoce, deoarece potențialul lor de creștere este încă la maximum. Tratamentul durează de obicei între 9 și 12 luni după care copilul este monitorizat în timp ce dinții permanenți erup. Cei mai mulți copii vor necesita o a doua etapă, mai cuprinzătoare, de tratament, pentru a perfecționa alinierea tuturor dinților și pentru a crea o ocluzie complet stabilă, funcțională și estetică.

De ce trebuie tratate malocluziile?

Malocluziile netratate pot duce la o varietate de probleme.

Dintii înghesuiți sau încălecați  sunt mai dificil de periat si igienizat în mod corespunzator, ceea ce poate contribui apariția cariilor și / sau afecțiunilor gingivale.

Dintii ”ieșiți în afară” sunt mai sensibili la traume.

”Mușcătura” ( ocluzia) dezechilibrată paote duce la o creștere nefavorabilă și o uzură neuniformă a dinților.

APARATE FIXE METALICE

Sunt aparatele fixe tradiționale și sunt  confecționate din oțel inoxidabil de înaltă calitate. 

Aceste aparate fixe îndreaptă dinții folosind arcuri metalice.

Există opțiunea de a adăuga elastice colorate (benzi de cauciuc) pentru un zâmbet mai unic și mai colorat.

Braketurile metalice actuale sunt mai mici, mai confortabile și mai atractive decât în trecut.

APARATE FIXE CERAMICE

APARATE FIXE CERAMICE Braketurile din ceramică sunt confecționate din materiale transparente și, prin urmare, sunt mai puțin vizibile pe dinți decât cele metalice. Aceste sisteme sutn solicitate mai ales pe adolescenți și pacienți adulți care au dorințe estetice crecute. Singurul dezavantaj al arcurilor ceramice este că sunt mai fragile, iar legăturile elastice se pot decolora între vizitele ortodontice. Din aceste motive, ele sunt indicate mai mult pe dinții din față superiori decât pe dinții inferiori.

Braketurile din ceramică sunt confecționate din materiale transparente și, prin urmare, sunt mai puțin vizibile pe dinți decât cele metalice.

Aceste sisteme sunt solicitate mai ales de adolescenți și pacienți adulți care au dorințe estetice crescute.

Singurul dezavantaj al arcurilor ceramice este că sunt mai fragile, iar legăturile elastice se pot decolora între vizitele ortodontice. Din aceste motive, ele sunt indicate pe dinții din față superiori decât pe dinții inferiori.

GUTIERELE

Sistemele de gutiere de tip Invisalign®, ClearAligner®, etc  reprezintă o alegere excelentă pentru pacienții noștri care caută o opțiune de tratament ortodontică mai discretă.

Pe lângă faptul că sunt discrete, aliniatoarele Invisalign sunt de asemenea foarte confortabile, deoarece sunt confecționate personalizat dintr-un plastic neted și subțire.

Sunt ușor de îndepărtat și igienizat.

În locul clasicelor aparate fixe ( metalice sau ceramice)  aceste sisteme se bazează pe un set de gutiere din plastic transparent create de computer, pentru a alinia dinții.

Vei primi un set de gutiere realizate de computer, câte una pentru fiecare etapă a tratamentului. Fiecare gutieră este proiectată pentru a face mici modificări la alinierea dinților.

La fiecare două săptămâni ( aproximativ) pe măsură ce dinții se aliniază se trece la  următoarea gutieră până când se ajunge la ultima gutieră din set și se obține zâmbetul dorit.

Vom fi alături de tine pe parcursul întregului tratament. Ne vom vedea la vizite de control periodice pentru a ne asigura că zâmbetul tău progresează conform planului.

În general, aceste sisteme de gutiere pot fi utilizate pentru a trata aceleași probleme ortodontice care sunt tratate în mod normal aparate fixe.

În timpul vizitei inițiale, vom stabili care este sistemul cel mai potrivit pentru situația ta.

Client Fericit

„Niste oameni exceptionali de la care ai ce invata! Arta din toate punctele de vedere!”

Daniela Barlescu

Sibiu

pacient multumit

„Doctori de nota 10 cu o tegnologie foarte foarte dezvoltata. Recomad Corident tuturor oamenilor.”

Lavinia Varga

Sibiu

Client Fericit

„Sunt foarte multumit de aparatura si profesionalismul de care dau dovada. Recomand.”

Adrian Nicolae

Sibiu

Programeaza-te la o consultatie

Beneficiaza de solutii moderne de tratament si medici cu experienta.

Ortodontie

Ortodontie

Inscrie-te la newsletter

Call Now ButtonSuntem aici să te ajutăm