Implantologie

De ce este important să înlocuim dinții lipsă?

Lipsa mai multor dinți îți poate influența sever viața de zi cu zi. Acesta îți poate afecta sănătatea generală, aspectul și stima de sine. Află mai multe despre rolul pe care îl joacă dinții tăi și despre consecințele pierderii acestora.

Consecințele dinților lipsă

Efecte asupra oaselor maxilare și gingiei

Atunci când lipsesc dinți, apar efecte negative, atât asupra oaselor maxilare și gingiei, cât și asupra dinților vecini. Când pierzi dinții, este deranjată interacțiunea dintre gingie și os. Acestea nu mai sunt stimulate suficient de bine, din cauza dinților care lipsesc, astfel încât osul maxilarului începe să se micșoreze și gingia se resoarbe.  Acest lucru poate slăbi dinții vecini, până când se prăbușesc.  Dinții, în maxilarul opus, pot începe apoi să crească, în spațiul gol, creând contacte ,,toxice” cu dinții cu care vin în contact.

Efecte asupra aspectului tău

Lipsa dinților și un os redus al maxilarului îți pot face fața să pară mai în vârstă, accentuând ridurile, deoarece obrajii se ,,prăbușesc” în interior, acolo unde a dispărut sprijinul oferit de dinții pierduți. Fiecare dinte contează.

Cum te poate ajuta tratamentul cu implante?

Care sunt etapele de tratament?

Examen clinic, stabilirea diagnosticului și realizarea planului de tratament

În primul pas, ne vom întâlni la o ședință de consultație.

Vom examina mai întâi, cu atenție, situația dentară, pentru a decide dacă îndepliniți condițiile necesare pentru tratamentul implantului dentar. Este esențial ca gingiile și osul maxilarului să nu fie inflamate. Dacă este necesar, aceste afecțiuni sunt tratate înainte de operație.

În timpul diagnosticului, vom evalua, de asemenea, ce tip de os al maxilarului ai și cât de mult s-a mai păstrat din el. După ani de viață cu dinții lipsă, osul maxilarului poate fi, uneori, redus sever. În acest caz, vom discuta despre proceduri alternative (augumentare osoasă)  pentru a face posibil tratamentul cu implant dentar.

Vom folosi un workflow complet digital: radiografia 3D, amprenta optică, relaizarea de modele 3D, pentru a planifica toate detaliile intervenției, încă de la început.

Vom planifica poziția ideală a implantului, atât în funcție de osul maxilar, cât și pentru plasarea unei coroane cât mai estetice și funcționale. În acest fel, ne vom asigura că experianța în timpul intervenției, dar și după, va fi extrem de confortabilă, iar vindecarea se va face rapid și ușor.

În pasul doi, vom aplica implantul dentar.

Plasarea implanturilor este, de obicei, o procedură de ambulatoriu, realizată sub anestezie locală, care va asigura lipsa oricărei dureri. După aplicarea implantului, acesta va fi acoperit cu un capac special de vindecare. Urmează o perioadă de așteptare de 3-4 luni, în care are loc fixarea finală a implantului în os.

Restaurarea finală

După ce au trecut cele 3-4 luni necesare osteointegrării implantului, se poate trece la realizarea restaurării finale.

În clinica Corident, aceste restaurări se realizează într-o singură ședință, cu ajutorul sistemului CEREC.

În cazul restaurărilor mai complexe, se va apela la colaborarea cu un laborator dentar specializat în aceste tipuri de restaurări.

Client Fericit

„Niste oameni exceptionali de la care ai ce invata! Arta din toate punctele de vedere!”

Daniela Barlescu

Sibiu

Client Fericit

„Doctori de nota 10 cu o tehnologie foarte foarte dezvoltata. Recomad Corident tuturor oamenilor.”

Lavinia Varga

Sibiu

Client Fericit

„Sunt foarte multumit de aparatura si profesionalismul de care dau dovada. Recomand.”

Adrian Nicolae

Sibiu

Programeaza-te la o consultatie

Beneficiaza de solutii moderne de tratament si medici cu experienta.

Află cum te poate ajuta tratamentul cu implante dentare premium Nobel Biocare!

Inscrie-te la newsletter

Call Now ButtonSuntem aici să te ajutăm