IMPLANTUL DENTAR – Ce este un implant dentar?

Implant dentar

Un implant dentar nu e „doar un implant”. Este modul de a recupera sănătatea, structura și estetica pierdută din diferite cauze. În final, vrei să ai un zâmbet frumos, să poți să mănânci normal și să nu ai probleme în timp.

Vrei dinții înapoi, vrei dantura completă. În realitate, nimeni nu vrea implanturi dentare, toată lumea vrea dinți.

Ca să obții dinți frumoși și sănătoși, trebuie să știi că implanturile dentare sunt o componentă a viitorilor dinți, adică, sunt rădăcina articifială care se fixează în os,  acolo unde s-au pierdut dinții. După o perioadă de integrare, în acest implant dentar se va înșuruba o componentă care ne ajută să fixăm viitorul dinte sau lucrare gândită dinainte, care reface zâmbetul și funcția pierdută.

Indiferent dacă ai pierdut unul sau mai mulți dinți, implantul dentar este cea mai bună soluție, este un tratament minimum invaziv, fără durere sau disconfort, cu vindecare rapidă, care redă aspectul estetic și funcționalitatea dintelui sau dinților pierduți în cel mai scurt timp.

Implantul dentar poate înlocui un singur dinte sau poate fi o bază pentru crearea unei punți sau a unei proteze dentare, putându-se astfel reconstrui zona unde s-au pierdut dinții.

Care este prețul unui implant dentar?

Când vorbim despre implant dentar – preț, corect este să vorbim despre valoarea lucrării care se realizează cu ajutorul implantelor dentare. Implantul dentar fiind doar o componentă a tratamentului stomatologic. Peste implant urmează lucrarea dentară pe care ne-o dorim și în plus este experiența și valoarea pe care o adaugă echipa medic-asistentă-tehnician în realizarea acestei restaurări dentare.

Implantele dentare sunt gândite să reziste în os intre 10-45 ani, poate și mai mult daca sunt îngrijite corespunzător. Posibil ca lucrarea de la suprafață să fie schimbată în funcție de nevoile fiecăruia dintre noi, dar de cele mai multe ori implantul dentar rămâne în os.

În consecință daca ne raportam la timpul îndelungat în care ne folosim de implantul dentar, zilnic 24 de ore pe timp de minim 10 ani, ne dăm seama că de fapt prețul pe care îl plătim este unul corect.

Estimativ prețul corect al unui implant dentar începe de la 400 euro și poate ajunge până la 1100 euro, în funcție de tipul de implant, de tipul de lucrare protetica care se pune peste implant și de tehnica operatorie. Despre acestea vom vorbi în următorul articol.

Beneficiile unui implant dentar

  • Îţi protejează dinţii sănătoși – este o soluţie protetică prin care se înlocuieşte dintele lipsă;
  • Preț avantajoas;
  • Confort – Mănânci, vorbeşti şi zâmbeşti cu încredere;
  • Garanţie de lungă durată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Call Now ButtonSuntem aici să te ajutăm