Luni - Vineri: 9:00 - 19:30

Digital Smile Design

Acest concept se bazează pe utilizarea computerului și a unor programe speciale pentru simularea virtuală a modficărilor propuse prin planul de tratament complex de reabilitare estetică și funcțională cu ajutorul fațetelor coroanelor dentare și punților dentare aplicate pe dinții naturali sau implante dentare. În felul acesta se obține o imagine a viitorului zâmbet estetic pe care medicul îl propune prin planul sau de tratament.

Digital Smile Design, oferă o modalitate de comunicare revoluționară prin care pacienții cu doleanțe estetice pot vizualiza posibilele variante ale rezultatului final înainte de începerea tratamentului.

Prin intermediul sistemului Digital Smile Design (DSD):

  • se face o analiză amanunțită a tuturor parametrilor dentari, gingivali și faciali implicați în zâmbet putându-se face o identificare precisă a elementelor care sunt în dizarmonie și necesitș corecturi;
  • se poate simula rezultatul final al tratamentului din punct de vedere estetic;
  • se pot crea multiple variante în funcție de dorințele particulare ale pacientului;
  • se identifică cu precizie toate etapele de tratament care trebuiesc parcurse pentru a se obține rezultatul final previzualizat cu ajutorul DSD;
  • pacientul va putea să înțeleagă mult mai ușor necesitatea și rostul fiecărui tratament necesar și importanța lor în secvența de tratament.

Pentru realizarea priectului unui plan de tratament cu ajutorul Digital Smile Design se vor parcurge urmatoarele etape:

1. Interviu inițial cu medicul specialist în estetica dentară (certificat DSD). În cadrul acestei prime ședințe este foarte important să comunicați medicului toate nemulțumirile voastre actuale (legate de zâmbet) precum și așteptările dumneavoastră (ceea ce vă doriți să obțineți la final). Va trebui să completați un chestionar special care va ghida medicul în realizarea propunerilor estetice viitoare.

2. În aceeași sedință vom realiza un set de fotografii și videoclipuri la înaltă rezoluție care vor fi apoi introduse în computer și utilizate la realizarea unui proiect DSD individualizat. De asemenea se vor lua amprente pentru realizarea unor modele de studiu care să permită analiza detaliata a situației dumneavoastră.

3. Până la urmatoarea sedință, pe baza informațiilor culese, medicul specialist împreună cu toți membrii echipei medicale va realiza proiectul DSD personalizat pentru dumneavoastră. În același timp, laboratorul de tehnică dentară va realiza pe modele de studiu o machetă din ceară a proiectului DSD.

4. La cea de-a doua sedință medicul vă va prezenta pe computer proiectul noului zâmbet iar, pe baza modelului de ceară va realiza o mască din compozit care va fi aplicată pe dinții dumneavoastră și veți putea verifica în oglindă, direct aspectul noului zâmbet pe care vi-l propunem.