Clinica CORIDENT PRO devine partener al rețelei Clinicile Dentare Leahu

30 noiembrie 2020 –  La împlinirea a 25 de ani de la înființare, Clinica CORIDENT PRO anunță semnarea unui parteneriat cu Clinicile Dentare Dr.Leahu, cea mai extinsă rețea de stomatologie din România, care va deține un procent majoritar în acționariatul Clinicii CORIDENT PRO.

Rețeaua Clinicile Dentare Dr.Leahu are prezență în 7 orașe din România (București, Pitești, Timișoara, Turda, Constanța, Oradea și Iași), dar și la Londra, cu un număr total de 96 de cabinete, pe o suprafață a spațiilor de peste 5000 metri pătrați și cu o echipă de peste 350 de angajați, dintre care 118 medici și 5 specialiști în anestezie generală. Fiecare clinică integrează cel puțin un centru de radiologie dentară digitală, iar 7 dintre clinici sunt avizate ATI, rețeaua având și propriul centru de instruire – Centrul de Perfecționare Dr.Leahu.

Consecvenți viziunii de a le oferi pacienților sibieni servicii stomatologice la cele mai înalte standarde, fondatorii Clinicii CORIDENT PRO, dr. Bogdan și Angelica Oprea, împreună cu toți membrii echipei, continuă alături de noul partener planul de dezvoltare început în 2019, odată cu inaugurarea noului sediu.

În prezent, Clinica CORIDENT PRO este cea mai mare clinică dentară din Sibiu, desfășurându-și activitatea într-un spațiu de peste 700 mp cu 8 săli de tratament, serviciu propriu de  radiologie digitală 3D, laborator digital, studio foto-video și centru de perfecționare cu două săli proprii de curs. Cei 25 de membri ai echipei sunt pregătiți pentru colaborarea cu echipele de specialiști ai noului partener, alături de care le vor oferi pacienților sibieni tratamente de specialitate în premieră: implantologie ghidată digital, analiza computerizată a ocluziei, reabilitari orale complexe pe dinți naturali și/sau implante în anestezie generală, ”one day smile makeover”, ”one session dentistry”, toate posibile cu ajutorul tehnologiilor de ultimă generație disponibile în clinica Corident.

„Activitatea noastră a avut întotdeauna două puncte principale de focus: pacienții și echipa medicală. Ne-am străduit în toți acești ani să oferim o stomatologie de performanță, adaptată tuturor nevoilor pacienților, într-un mediu confortabil și plăcut.

În același timp, am investit în creșterea și dezvoltarea specialiștilor noștri, atât pe plan profesional cât și personal, fiind conștienți că performanța profesională se poate obține doar în echipă. Suntem entuziasmați că ceea ce am construit în ultimii 25 de ani cu resursele noastre poate fi dus mai departe alături de cea mai extinsă rețea de stomatologie din România.

Îi asigurăm pe actualii și pe viitori pacienți, precum și pe toți colaboratorii, că suntem mai pregătiți ca oricând să ”Zâmbim împreună”,  declară Bogdan și Angelica Oprea, fondatorii Clinicii CORIDENT PRO.

Citeste

Parodontoza: ce este, care sunt cauzele și cum se tratează

Parodontoza: ce este, care sunt cauzele și cum se tratează

Boala parodontală numită și boala “dinților frumoși” este o boală infecțioasă ce implică țesuturile de susținere ale dinților. De obicei este cauzată de un periaj și o igienă orală defectuasă, ce perimite plăcii bacteriene (un biofilm bacterian aderent) să se acumuleze la nivelul suprafețelor dentare și să se mineralizeze, formând ulterior tartrul dentar.

Principalul semn clinic care sugerează apariția unei afecțiuni parodontale este reprezentat de sângerarea gingivală, la care se adaugă modificări de culoare, consistentă și volum ale gingiei.

În stadiile avansate de boala parodontală semnele de inflamație gingivală sunt accenuate, apar dureri în timpul masticatiei, mobilitate dentară sau chiar pierderea dinților.

Pe lângă factorul determinat reprezentat de placa bacteriană, pacienții trebuie să înțeleagă că în instalarea acestei afecțiuni sunt implicați și o serie de factori favorizanți precum: tartul, cariile dentare, înghesuirea dentară, edentația (spațiul determinat de absența unor dinți), bolile sistemice, medicația pacientului, fumatul, factori ce pot fi identificați în urmă unui consult de specialitate.

În urma vizitei la medicul dentist se realizează o examinare atât clinică cât și paraclinică (fotografii dentare, radiografii dentare, scanare intraorală, printare de modele 3D) cu ajutorul cărora medicul poate evalua statusul dento-parodontal al pacientului, în funcție de care se va stabili tratamentul cel mai adecvat situației clinice respective.

Pacientul trebuie să înțeleagă că există două categorii de tratament:

 • PROFILACTIC  
 • CURATIV

Tratamentul profilactic cuprinde ansambul de proceduri realizate cu scopul de a preveni apariția și evoluția bolii parodontale

Cum se realizează?

Igienizarea reprezintă cea mai importantă metodă de profilaxie. Ea poate fi realizată atât de către pacient cât și de medicul dentist.

Măsurile profilactice individuale, efectuate de pacient:

 • periajului gingivo-dentar realizat corect de cel puțin două ori pe zi, dimineața înainte de micul dejun și seară înainte de culcare.
 • mijloace auxiliare de igienizare (periuțele interdentare, ață dentară, dușul bucal, apele de gură). 

 În urmă discuției cu medicul dentist pacientului îi poate fi recomandată o tehnică de periaj adaptată nevoilor sale, precum și tipul de periuță dentară și mijloacele auxiliare pe care acesta ar trebui să le folosească.

Măsurile profilactice profesionale sunt efectuate în cabinetul dentar de către medicul dentist sau de igienist, cu rolul de a completa măsurile profilactice individuale, nu de a le înlocui!!! Acestea se realizează la intervale regulate de timp,  ce pot varia de la un pacient la altul și presupun:

 • detartraj
 • chiuretaj radicular
 • periaj professional
 • air-flow
 • fluorizare

Detartrajul este procedura de îndepărtare a tartrului și a plăcii bacteriene asociate de pe suprafațele dentare supra – și subgingivale. El se realizează cu ajutorul aparatului de detatraj cu ultrasunete prin intermediul unei anse speciale de detartraj. 

Pentru ca detartrajul să fie eficient, el trebuie completat de chiuretajul radicular prin folosirea unor chiurete speciale, îndepărtând astfel resturile de tartru inclavate la nivel subgingival.

Periajul profesional are rolul de a curăța și lustrui suprafețele dentare prin folosirea cupelor de cauciuc și a periilor, în asociere cu paște speciale.

Air- flow- ul este realizat cu aparatul Prophy-Jet, și este menit să completeze ședința de igienizare profesională, prin intermediul său proiectandu-se la nivelul suprafețelor dentare un jet controlat de aer, apă și microparticule de bicarbonat de sodiu, suplimentand îndepărtarea plăcii bacteriene și a colorațiilor extrinseci rezultate din alimentație sau fumat.

Fluorizare

Cea mai eficientă metodă de prevenire a cariilor dentare este reprezentată de fluorizare, în urma căreia smalțul devine mai rezistent față de procesele de demineralizare acidă. Așadar, prin intermediul fluorizării profesionale medicul administrează o cantitate mai mare de fluor la nivelul suprafețelor dentare, prin aplicații locale sub diferite forme: geluri sau lacuri. 

De reținut!

Se recomandă efectuarea igienizării profesionale de cel puțin două ori pe an (la interval de 6 luni), însă acesta se poate realiza și la intervale mai scurte de timp (3-4 luni) în cazul pacienților fumători sau în cazul pacienților cu afecțiuni parodontale existente. 

Tratamentul curativ 

În cazul în care leziunile parodontale sunt prezente, tratamentul trebuie instituit precoce, pacientul fiind atent monitorizat, deoarece boala parodontală este o inflamație cronică cu caracter evolutiv.

Așadar, pentru ca simptomatologia să se reducă și să se obțină chiar și o vindecare caracterizată prin dispariția inflamației și o reinserție epitelială, tratamentul curativ trebuie individualizat în funcție de gradul de afectare parodontală. 

În cazul afecțiunilor parodontale superficiale se instituie igienizarea profesională alături de un tratament medicamentos fie local și/sau general cu acțiune antimicrobiană și antiinflamatorie. În formele avansate de îmbolnăvire parodontală mijloacele de îndepărtare a plăcii bacteriene și a tartrului împreună cu tratamentul medicamentos nu sunt suficiente și se impun aplicarea metodelor chirurgicale.

Proceduri  chirurgicale parodontale:

 • chiuretajul gingival și subgingival
 • gingivectomia
 • gingivectomia gingivo-plastică
 • operațiile cu lambou
 • chirurgia osoasă alveolara. 
 • chirurgia muco-gingivală
Citeste

SOLUȚII DIGITALE CAD CAM DIRECTE PENTRU RESTAURAREA DINȚILOR TRATAȚI ENDODONTIC

Restaurarea dinților tratați endodontic reprezintă o provocare constantă în terapia restaurativă conservativă. 

Conceptele clinice privind restaurarea dinților devitali sunt variate și controversate iar datele din literatura de specialitate nu oferă răspunsuri ferme pentru adoptarea unuia sau altuia din aceste protocoale.

Pentru a putea aprecia complexitatea acestui tip de tratamente trebuie să înțelegem particularitățile biomecanice ale acestor dinți:

 1. Pierderea semnificativă de substanță dură dentară ca urmare a proceselor carioase extinse și a preparațiilor extinse pentru îndepărtarea țesuturilor alterate.
 1. Modificarea în timp a particularităților fizico-chimice ale țesuturilor dure restante ca urmare a pierderiii pulpei dentare și a funcțiilor acesteia.
 1. Risc crescut la carii marginale, în cazul restaurărilor convenționale, în special la nivelul pragului gingival. Modificarea biochimiei acestor țesuturi va duce la o mai slabă calitate a adeziunii,  care asociată cu calitatea redusă a acestor țesuturi la nivelul pragului gingival, vor contribui la o susceptibilitate mai mare la  microinfiltrații marginale comparativ cu dinții vitali.
 1. Lipsa sensibilității (furnizate de pulpa dentară) va conduce la o reducere a capacității de percepție a suprasarcinilor ocluzale și la o exploatare ”fără milă” a acestor dinți de către pacienți. 

Dinții tratați endodontic vor fi extrem de sensibili la orice suprasarcină mecanică, comparativ cu dinții vitali. 

În același timp, succesul pe termen lung al unui tratament endodontic este dependent de calitatea sigilării la nivel coronar.

În cazul dinților tratați endodontic este recunoscut,ca principiu general, că reducerea numărului de ședințe va contribui la creșterea șanselor de succes al tratamentului. Așadar, dacă ar fi să gândim în termeni ideali finalizarea tratamentului endodontic și al reconstituirii coronare într-o singură ședință reprezintă obiectivul la care trebuie să tindem de fiecare dată în abordăm un dinte din perspectivă endodontică.

Abordarea clasică în ceea ce privește restaurarea dinților tratați endodontic este reprezentată de restaurarea părții coronare cu ajutorul sistemelor adezive de tip ”post and core” care au proprietăți fizice asemănătoare cu cele ale dentinei, urmat apoi de realizarea unei preparații pentru coroană de acoperire cu suficient ”ferrule”.

S-a dovedit că existența unui ferrule vertical de minim 1mm poate dubla rezistența la fractură comparativ cu preparațiile fără ferrule.

Alte studii au dovedit că un ferrule de 1,5-2 mm este cel mai benefic pentru a asigura protecția împotriva fracturării.

Această cerință legată de existența unui minim ferrule poate să conducă la intervenții suplimentare pentru obținerea lui: elongație coronară chirurgicală, elongație prin extruzie  ortodontică,etc.

Pe de altă parte, prepararea canalului radicular pentru aplicarea pivoților endodontici implică și ea riscuri de fisură/fractură prin sacrificiul suplimentar de substanță dură la nivelul acestei zone.

Dacă analizăm aceste aspecte legate de biochimia și biomecanica dinților tratați endodontic precum și de complexitatea protocolului de restaurare cu siguranță că realizăm faptul că aceste metode sunt:

 • complexe și complicate.
 • pașii clinici de realizare sunt numeroși – ceea ce crește riscul apariției erorilor. 
 • ergonomia, eficiența și predictibilitatea au de suferit.
 • există un număr crescut de de materiale diferite care sunt utilizate și un număr mare de interfețe de adeziune ( oricare dintre acestea fiind supuse riscurilor ). Eterogenitatea acestor restaurări nu face decât să le scadă rezistența.
 • Sunt frecvente cazurile de decimentare a acestor restaurari iar explicația este extrem de simplă: în majoritatea cazurilor calitatea țesuturilor pe care se face adeziunea este mult mai puțin favorabilă unor forțe de adeziune ideale ( așa cum le găsim în cazul restaurărilor cu răsini compozite directe pe dinți vitali). O provocare în sine o reprezintă calitatea adeziunii la pereții canalului radicular . Problemele pot fi generate de:
  •  insuficienta curățare a pereților de urmele de material de obturație, 
  • insuficienta penetrare a adezivului pe întreaga lungime a preparației  radiculare, 
  • polimerizarea insuficientă a adezivului și rășinii în profunzimea canalului radicular.

Cel mai mare inconvenient ale acestor protocoale, este probabil, reprezentat de necesitatea PREPARĂRII  AXIALE pentru coroane de acoperire. În condițiile în care deja avem de-a face cu un dinte care a suferit pierderi semnificative de substanță dură dentară ( ca urmare a cauzelor care au condus la necesitatea tratamentului endodontic) prepararea axială pentru coroane de acoperire vine să crească și mai mult această pierdere și implicit să reducă rezistența mecanică a dintelui în cauza.

O altă problemă importantă în aceste situații este reprezentată, uneori, de lipsa spațiului ocluzal necesar atât pentru reconsitutirea coronară cât și pentru grosimea coroanei. Ideea unei reconstituiri monolitice, omogene este destul de vecehe și ea a condua la apariția așa numitelor coroane Richmond acum câteva decenii. Din păcate la vremea respectivă aceste coroane erau realizate din metal, prin turnare, ceea ce le făcea extrem de dificil de îndepărtat în cazul necesității retratratementelor. De aceea , acest tip de restaurări au fost încet, încet abandonate dar ideea unei restaurări monolitice coronoradiculare a rămas în așteptarea evoluției tehnologiei materialelor.

Odată cu dezvoltarea tehnicilor adezive și a materialelor ceramice a fost posibilă apariția altor metode mai rezistente și mai conservative de restaurare a dinților tratați endodontic. Realizarea așa numitelor ”endocoroane” integral ceramice permite conservarea la maxim  a structurilor dentare restante, fără a mai fi nevoie de crearea unui ferrule. 

Standardul de aur pentru aceste restaurări este conservarea la maxim a structurilor dentare prin lipsa preparației axiale și prin utilizarea volumului camerei pulpare pentru asigurarea suprafețelor suplimentare de adeziune și a rezistenței mecanice a endocoroanelor. Practic se asigură o circumferință cu o lățime de minim 1-1,5mm pe care să se ”așeze” coroană + o preparare corespunzătoare a pereților camerei pulpare.

În plus, apariția sistemelor CAD CAM directe ( CEREC, de exemplu) permite realizarea acestor restaurări în aceeași ședință cu tratamentelor endodontic ceea ce oferă numeroase avantaje atât pentru medic cât și pentru pacient.

Din punct de vedere medical se va îndeplini dezideratul de ” single session dentistry” (ideal) pentru dinții tratați endodontic.

Din punct de vedere financiar acest tip de abordare este avantajoasă atât pentru pacient cât și pentru cabinetul medical prin reducerea numărului de ședințe și a costurilor asociate.

Desigur că varietatea de situații clinice cu care ne întâlnim în practica cotidiană nu va elimina complet necesitatea restaurărilor de  tip ”post & core & crown” dar este util, ca cel puțin în cazul molarilor și premolarilor să folosim endocoroanele integral ceramice realizate prin metode directe ( CEREC) sau indirecte ( cu ajutorul laboratorului dentar).

 TEHNICA  preparațiilor pentru endocoroane permite refacerea integrității și a funcționalității premolarilor și a molarilor devitali, respectând, în același timp criteriile esențiale ale stomatologiei adezive restaurative:

-conservarea structurilor dentare – garantând menținerea ansamblului funțional al organului dentar, a ocluziei și a esteticii;

-individualizarea și adaptarea mijloacelor tehnice la fiecare situație clinică în parte;  

PREPARAȚIA:

-la nivel coronar se face respectând principiile tehnicii de bază V-Prep, cu ajutorul șanțurilor de ghidaj și a frezelor calibrate; 

 • se va extinde și la nivelul camerei pulpare, fără interesarea regiunii intraradiculare; 
 • la nivelul camerei pulpare, cavitatea va avea pereții verticali preparați cu o înclinație de aproximativ 7 grade, iar regiunea cervicală a acesteia trebuie sa fie perfect plană;  

CARACTERISTICI:

1) Extinderea spre cervical este dictată de gradul de distruție coronară realizat de leziunea existentă; 

3) Piesele protetice realizate au o structură integral ceramică și sunt destinate fixării exclusiv prin tehnici adezive; 

4)  Se evită utilizarea elementelor de ancoraj intraradiculare metalice; 

5) Are loc o creștere substanțială, cu până la 50-60%, a suprafeței de colaj cu țesuturile dentare, comparativ cu coroanele clasice; 

6) Este îmbunătățită estetica la nivelul joncțiunii dento-protetice;  

7) Reprezintă o alternativă mai bună comparativ cu coroanele clasice, prin faptul că este permisă conservarea la maxim a structurilor dure dentare sănătoase, asigurând totodată și o bună stabilitate restaurației;  

În cele ce urmează vom prezenta câteva cazuri clinice ilustrative privind modul de realizare a acestor endocoroane cu ajutorul sistemului CEREC:

CAZ 1

Pacient: P.V., 39 ani, sex M 

Diagnostic: molarul 1.6 egresat în spațiul edentat antagonist edentat. 

Tratament: Este necesar tratament endodontic în scop protetic urmat de o restaurare integral ceramică care să refacă planul de ocluzie.

Discuții caz: este cazul, probabil, cel mai simplu și mai ideal pentru acest tip de restaurări datorită faptului că nu există nici un fel de pierdere de substanță dentară anterioară tratamentului. Acest fapt ne oferă avantajul preparațiie conservative la maxim.  Prognosticul acestei restaurări este extrem de favorabil ca urmare a calității zonei de închidere marginală ( lățime + calitatea țesutului dentar) și volumului camerei pulpare pentru angrenajul suplimentar. Grosimea ceramicii în toate zonele de solicitare mecanică este mare ceea ce face improbabil riscul de fractură la o solicitare accidentală traumatică.

CAZ 2

Pacient: M.M., 26 ani, sex F 

Diagnostic: molarul 2.6 prezintă o obturație veche din amalgam cu infiltrație marginală care necesită înlocuirea.

Tratament: Îndepărtarea vechii obturații din amalgam, a țesutului alterat și realizarea unei restaurări noi din compozit. Din păcate, în timpul preparației cavității, în urma îndepărtării țesutului alterat s-a produs deschiderea camerei pulpare la nivelul cornului pulpar DV. În urma discuției cu pacienta privind opțiunile de tratament ( coafaj direct vs tratament endodontic) s-a decis realizarea tratamentului endodontic și realizarea unei restaurări integral ceramice.

CAZ 3

Pacient: S.L., 27 ani, sex M 

Diagnostic: molarul 3.6  este deja tratat endodontic în urma complicațiilor pulpare generate deo carie secundară sub o restaurare veche din compozit. 

Tratament: În acest caz s-a decis realizarea unei preparații specifice pentru ”EndoV crown” și realizarea unui ”endoonlay” integral ceramic.

Discuții caz: În acest caz, am realizat o preparație tipică de „Endo V crown” la care sunt specifice ”V”urile de pe pereții V și L care vor oferi o retenție mecanică suplimentară dar vor ajuta și la obținerea unei grosimi constante a restaurării la acest nivel ceea ce contribuie la un prognostic pozitiv în ceea ce privește rezistența mecanică a ansamblului ”dinte-restaurare”.

CAZ 4

Pacient: P.M., 23 ani, sex F

Diagnostic: fractură în urma unui trumatism a incisivului lateral superior drept 1.2 cu 1 zi înainte de nuntă. 

Discuții caz: acesta este un caz extrem în care s-a apelat la realizarea unei restaurări de tip coroana Richmond în lipsa unui ferrule corespunzător ) datorită URGENȚEI cazului ( a doua zi urma nunta). În acest caz, ca urmare a existenței unei armonii a zeniturilor gingivale, singura soluție estetică de obținere a unui ferrule ar fi fost o tehnică extruzivă ortodontică. Prognosticul acestui caz a fost extrem de rezervat ca urmare a lipsei unui ferrule. Pacientei i s-a explicat că ar fi recomandat ca după luna de miere să se apeleze la o extracție urmată de aplicarea unui implant imediat postextracțional. Dar, după cum știm cazurile cele mai lipsite de speranță sunt cele care ne oferă cele mai mari surprize. Pacienta a revenit după 4 ani pentru rezolvarea altor afecțiuni dentare ocazie cu care am avut plăcuta surpriză să constat că restaurarea realizată în urgență era în poziție, bine ancorată, stabilă și fără probleme evidente.

CAZ 5

Pacient: A.B., 26 ani, sex M

Diagnostic: dinte tratat deja endodontic cu distrucție coronară masivă.

Tratament: reconstituire corono-radiculară cu sistem ”post and core” urmată de preparare pentru coroană de acoperire și realizarea unei coroane integral ceramice cu ajutorul sistemului CEREC ( Dentsply Sirona).

CONCLUZII:

Dr. Bogdan OPREA

ISCD certified CEREC Trainer

Clinica CORIDENT – Sibiu

Citeste

Durerea de dinți – De ce apare și cum o tratăm

A dentist examines orthopantomogram in her hands

De cele mai multe ori, durerea de dinți localizată reprezintă un semn că ceva este în neregulă cu dinții sau gingiile tale.

În funcție de intensitate, durerile de dinți variază între dureri ușoare și severe, iar în funcție de durată, ele pot fi constante sau intermitente. Ai putea să te confrunți cu:

 • durere pulsatilă sau umflături în jurul dintelui / dinților;
 • febră;
 • durere ascuțită la atingere;
 • sensibilitate la băuturi și alimente fierbinți și/sau reci.

Este foarte important să mergeţi la medicul dentist în momentul în care apar durerile dentare, astfel încât acesta să descopere cauza şi să aplice tratamentul corespunzător pentru uşurarea disconfortului.

Dentist writing on clipboard

Cauze:

Deteriorarea dinților este cauza cel mai des întâlnită a durerilor de dinți. Netratarea unui dinte deteriorat (care, în cele mai multe cazuri, înseamnă dinte cariat) poate duce la apariția unui abces. Abcesul este o infecție localizată lângă dintele afectat sau chiar în pulpa dentară. Dacă bănuiești că ai un abces dentar, fă-ți imediat o programare la medicul dentist.

Cariile mici se pot obtura, însă cariile profunde necesită un tratament endodontic sau o coroană dentară. Dacă pulpa dentară este infectată, este nevoie de o obturaţie de canal sau chiar de extracţia dintelui.

Boli gingivale :

Acestea implică inflamarea gingiilor şi deteriorarea osului din jurul dinţilor. Bolile gingivale apar atunci când placa bacteriană produce toxine ce irită gingia. Un prim simptom al acestor boli este sângerarea gingivală, aceasta producând în cele din urmă inflamaţii şi infecţii dureroase.

Într-o primă etapă, bolile gingivale sunt tratate prin îndepărtarea plăcii bacteriene. În stadii mai avansate este nevoie de detartraj şi chiuretare subgingivală.

Sinuzita:

Este o afecțiune în care sinusurile devin inflamate din cauza unei infecții virale, bacteriene sau fungice a sinusurilor. Deoarece rădăcinile dinților de sus sunt localizate aproape de sinusuri, sinuzita poate cauza durere.

Molarii de minte:

Apariţia molarilor de minte poate produce durere atunci când nu sunt aliniaţi corect sau când sunt încastraţi în mandibulă şi necesită extracţie chirurgicală.

Prevenție:

Cel mai important lucru în prevenţie este păstrarea unei bune igiene orale. Acest lucru include periajul dentar de cel puţin două ori pe zi şi utilizarea aţei dentare cel puţin o dată pe zi.

Utile sunt şi apele de gură antiseptice, care ucid bacteriile răspunzătoare pentru respiraţia urât mirositoare, carii şi gingivită.

Menţinerea unei diete echilibrate, reducând alimentele cu zahăr şi amidon, ce produc carii dentare este esențială.

Evitaţi gustările dintre mese. Acest obicei predispune dantura la carii, deoarece nu permite normalizarea acidităţii pH-ului din gură.

Vizitaţi periodic medicul stomatolog, o dată la 3 – 6 luni. Acesta poate observa afecţiunile dentare din timp, care altfel ar progresa fără simptome.

Medicul stomatolog este cel care tratează durerile dentare, iar tratamentul depinde de cauza apariției durerii. Dentistul va examina și va hotărî dacă este sau nu nevoie de o radiografie pentru a stabilirea gradului de deteriorare.

Pentru a atenua durerea, medicul stomatolog va prescrie analgezice, iar pentru a trata o infecție, specialistul va prescrie, cel mai probabil, antibiotice. Dacă durerea se datorează unei carii, doctorul va plomba dintele cariat. În cazul unui dinte inclus, s-ar putea să fie nevoie de o extracție chirurgicală.

Pentru orice urgență / problemă, Clinica Corident iti oferă un serviciu extraordinar de bun și îți răspundem la orice întrebare, într-un timp foarte scurt.

Citeste

STOMATOLOGIA ÎN NOUA ERĂ COVID 19

De vineri 15 mai 2020 am intrat cu toţii într-o nouă perioadă, în care vom trăi după noi reguli impuse de situaţia pandemiei COVID. Vrem nu vrem, viaţa noastră se va schimba.

Cum se va schimba? Desigur că nimeni nu poate să dea răspunsuri clare și sigure așa cum ne-am dori. În mare parte depinde de fiecare dintre noi să reușim să ne adaptăm și să ne redefinim proiectele personale și profesionale.

Un lucru este sigur: vom reuși să trecem cu bine dacă vom avea înţelepciunea să identificăm OPORTUNITĂŢILE pe care această situaţie ni le ”ridică la fileu” și să nu ne lăsăm doborâţi de efectele negative care sunt clare, certe și le suportăm cu toţii zi de zi. FOCUS pe ceea ce PUTEM FACE !

Unul din domeniile care se va schimba poate chiar radical (aș spune), este cel al stomatologiei. Aceste două luni de lipsă a accesului la serviciile stomatologice ne-a demonstrat cât de importantă este această ramură a MEDICINII în viaţa noastră, a tuturor. Desigur ca unii dintre noi (probabil majoritatea) au trecut cu bine din acest punct de vedere peste perioada de carantina, dar suficient de mulţi au resimţi lipsa serviciilor stomatologice în această perioada ca urmare a variatelor probleme cu care s-au confruntat.

Vă propun să găsim împreună posibile răspunsuri la două întrebări:

1. Ce am învăţat în această perioadă legat de relaţia noastră cu sănătatea dentară?

2. Ce vom face în continuare pentru sănătatea noastră dentară?

Ce am învățat în această perioadă?… Sau mai bine zis: Ce ar fi trebuit să învățăm în această perioadă?

1.1. Că sănătatea dentară este importantă atât pentru confortul vieţii noastre cotidiene cât și pentru sănătatea întregului organism. Chiar și cea mai mică problemă dentară se poate transformă într-un ”spin” care să ne strice ziua sau noaptea indiferent dacă vine cu durere sau nu.

1.2. Că regulile lui Murphy se aplică și în stomatologie: o problema dentară aparent minoră, a cărei rezolvare am amânat-o din variate motive de-a lungul timpului se va transforma într-o urgenţă exact atunci când nu avem acces la medicul nostru stomatolog: în weekend, de sărbătorile legale, când medicul nu este în localitate sau … mai nou, când cabinetul stomatologic este închis din motive de pandemie.

1.3. Că este mult mai bine să ai dantura pusă la punct decât să ai probleme pe care le amâni, iar atunci când ele devin URGENŢE să nu ai posibilitatea să beneficiezi de sprijin de specialitate.

1.4. Că viitorul nu este sigur din punct de vedere pandemic și nimeni nu ne poate garanta ca asemenea situaţii nu se vor mai repeta iar dacă ele vor reveni, măcar din punct de vedere stomatologic să fim puși la adăpost.

1.5. Că viaţa noastră personală și profesională decurge mult mai fericit, sănătos, eficient și productiv dacă avem o dantură sănătoasă și un ZÂMBET luminos.

Ce vom face în continuare?

Aici, desigur, că este decizia personală a fiecăruia dintre noi care este strâns legată de experienţa dentară din această perioadă.

2.1. Unii, cei care au ” suferit” desigur că, probabil, vor decide să nu mai amâne nici un moment rezolvarea situaţiei dentare.

2.2. Alţii care nu au ”trăit” experienţa ” suferinţei dentare” vor vrea să mai aștepte pentru a vedea în ce direcţie vor evolua lucrurile.

2.3. Cei care au avut de suferit financiar puternic în această perioadă vor avea nevoie de o perioadă de ”recuperare” din punct de vedere financiar. Eu îmi permit să vă ofer câteva sugestii care să vă ajute să eliminaţi dinţii din lista punctelor voastre ” vulnerabile”:

•Puneti sănătatea dentară pe un loc fruntaș pe lista voastră de priorităţi.

•Încercaţi să vedeţi lucrurile din perspectiva în care: sănătatea dentară nu este o CHELTUIALĂ ci este o INVESTIŢIE pe termen lung. Nu pot să nu-mi amintesc o vorbă înţeleaptă a unui pacient de-al meu; ”Domnule doctor pentru mine sănătatea este cea mai importantă, pentru că dacă sunt sănătos și voi putea lucra, voi avea și bani, dar dacă nu sunt sănătos nici banii nu vor veni” .

•O dantură sănătoasă și un zâmbet luminos ne vor ajuta să reușim în tot ceea vom face în fiecare zi.

PĂREREA MEA? ACUM ESTE CEL MAI BUN MOMENT SĂ INVESTEȘTI ÎN SĂNĂTATEA TA DENTARĂ. Probabil că până la sfârșitul anului nu vom mai călători atât de mult, posibil să alegem un concediu mai scurt și pe plan naţional și vom fi mult mai aproape de casă. Ce moment mai bun decât acesta vei găsi în viitorul mai îndepărtat ca să-ţi pui la ” adăpost” sănătatea dentară.

Dacă aţi afla că este nevoie de o SINGURĂ ȘEDINŢĂ pentru finalizarea unui tratament?

Fără durere;

Fără senzaţiile neplăcute ale amprentelor clasice ;

Fără lucrări provizorii care se sparg sau se descimentează ;

Fără timp pierdut cu numeroase ședinţe intermediare. … iar totul este posibil cu ajutorul stomatologiei digitale.


Declară această vară : VARA ZÂMBETULUI SĂNĂTOS ȘI FRUMOS! Iar noi vom fi alături de tine în acest proiect. Descoperă cum poţi avea un parcurs digital în obţinerea sănătăţii dentare de la prima consultaţie până la finalizarea tratamentului.

Articol scris de:

DR. OPREA BOGDAN

MEDIC PRIMAR STOMATOLOGIE GENERALA

DOCTOR IN STIINTE MEDICALE

TRAINER CEREC CERTIFICAT I.S.C.D.

Citeste

IMPLANTUL DENTAR – Ce este un implant dentar?

Implant dentar

Un implant dentar nu e „doar un implant”. Este modul de a recupera sănătatea, structura și estetica pierdută din diferite cauze. În final, vrei să ai un zâmbet frumos, să poți să mănânci normal și să nu ai probleme în timp.

Vrei dinții înapoi, vrei dantura completă. În realitate, nimeni nu vrea implanturi dentare, toată lumea vrea dinți.

Ca să obții dinți frumoși și sănătoși, trebuie să știi că implanturile dentare sunt o componentă a viitorilor dinți, adică, sunt rădăcina articifială care se fixează în os,  acolo unde s-au pierdut dinții. După o perioadă de integrare, în acest implant dentar se va înșuruba o componentă care ne ajută să fixăm viitorul dinte sau lucrare gândită dinainte, care reface zâmbetul și funcția pierdută.

Indiferent dacă ai pierdut unul sau mai mulți dinți, implantul dentar este cea mai bună soluție, este un tratament minimum invaziv, fără durere sau disconfort, cu vindecare rapidă, care redă aspectul estetic și funcționalitatea dintelui sau dinților pierduți în cel mai scurt timp.

Implantul dentar poate înlocui un singur dinte sau poate fi o bază pentru crearea unei punți sau a unei proteze dentare, putându-se astfel reconstrui zona unde s-au pierdut dinții.

Care este prețul unui implant dentar?

Când vorbim despre implant dentar – preț, corect este să vorbim despre valoarea lucrării care se realizează cu ajutorul implantelor dentare. Implantul dentar fiind doar o componentă a tratamentului stomatologic. Peste implant urmează lucrarea dentară pe care ne-o dorim și în plus este experiența și valoarea pe care o adaugă echipa medic-asistentă-tehnician în realizarea acestei restaurări dentare.

Implantele dentare sunt gândite să reziste în os intre 10-45 ani, poate și mai mult daca sunt îngrijite corespunzător. Posibil ca lucrarea de la suprafață să fie schimbată în funcție de nevoile fiecăruia dintre noi, dar de cele mai multe ori implantul dentar rămâne în os.

În consecință daca ne raportam la timpul îndelungat în care ne folosim de implantul dentar, zilnic 24 de ore pe timp de minim 10 ani, ne dăm seama că de fapt prețul pe care îl plătim este unul corect.

Estimativ prețul corect al unui implant dentar începe de la 400 euro și poate ajunge până la 1100 euro, în funcție de tipul de implant, de tipul de lucrare protetica care se pune peste implant și de tehnica operatorie. Despre acestea vom vorbi în următorul articol.

Beneficiile unui implant dentar

 • Îţi protejează dinţii sănătoși – este o soluţie protetică prin care se înlocuieşte dintele lipsă;
 • Preț avantajoas;
 • Confort – Mănânci, vorbeşti şi zâmbeşti cu încredere;
 • Garanţie de lungă durată.
Citeste

Radiografie dentara – Primul pas pentru un diagnostic corect

Radiologie dentara Corident

Radiografia dentara este necesara medicului dentist deoarece ofera detalii ce nu pot fi altfel obtinute, detalii pentru stabilirea unui diagnostic complet si corect și pentru un plan de tratament personalizat și potrivit pacientului.

Exista diferite tipuri de radiografii dentare. Datorita progresului medicinei stomatologice, claritatea radiografiilor este astazi excelenta iar expunerea la radiatii este foarte scazuta.

La Clinica noastra CORIDENT, folosim ORTHOPHOS SL 3D, unul din cele mai performante aparate de radiologie 3D. Este capabil să realizeze întreaga gamă de examinări, care sunt necesare pentru cel mai corect diagnostic și un plan de tratament optim.

Cu o vizualizare îmbunătățită a dinților, oaselor și a țesuturilor, medicul stomatologic va avea la dispoziție toate informațiile necesare pentru succesul tratamentului tău.

Multe afectiuni ale dintelui nu pot fi vazute decat pe radiografie, cum sunt cariile interdentare, infectiile de la nivelul radacinilor, fracturile dentare, resorbtia oaselor maxilare datorata afectarii parodotale. 

Astfel, o radiografie dentara este indicata, in mai multe situatii:

 1. In detectarea infectiilor sau a inflamatiilor dentare;
 2. In evaluarea starii parodontale a pacientului;
 3. Pentru descoperirea cariilor interdentare sau a celor aparute sub obturatii;
 4. In vederea identificarii unor fisuri sau a unor anomalii.;
 5. Identificarea dintilor in curs de eruptie sau a celor neerupti;
 6. Cu scopul vizualizarii morfologiei radiculare (a radacinilor unui dinte), inainte de o extractie sau de efectuarea unui tratament endodontic;
 7. In vederea identificarii traumatismelor endodontice;
 8. Pentru evaluarea si pregatira implanturilor dentare, a protezelor sau a aparatelor ortodontice.

Avantajele ORTHOPHOS SL3D

 • Creste capacitatea de diagnosticare
 • Creste calitatea comunicarii intre medic si pacient
 • Gama larga de indicatii
 • Securitate – Cea mai mica doza de radiatie
 • Sistem avansat de pozitionare a pacinetului
 • Integrarea cu celelalte tehnologii digitale
Citeste

Studiu de caz: accident de bicicleta

Close up of female mouth with retractor. Doctor flossing the teeth

Accidentele se întâmplă chiar și atunci când nu practicăm sporturi extreme.

Pacienta noastră folosea bicicleta într-un mod cât se poate de regulamentar, dar, ce să faci, un capac de canal lipsă și nesemnalizat a provocat o cădere violentă care pe lângă juliturile de rigoare de pe mâini și picioare a adus cu ea și fractura unui dinte ( în cazul nostru incisivul lateral superior stâng 2.2). – fig.1

Deoarece fractura nu era completă și cele două fragmente erau încă atașate între ele, am decis să încercăm recuperarea integrala a dintelui așa că am trecut la treabă. În ședința de urgență, am realizat tratamentul endodontic ( obturația radiculară), am aplicat un pivot din fibră de sticlă pentru solidarizarea celor două fragmente între ele și am solidarizat totul cu rășină compozită fluidă. Ceea ce părea un succes la prima vedere, s-a dovedit a nu fi de durată căci 4 luni  mai târziu cele două fragmente s-au separat complet între ele. Fig.2 și 3.

Ajungând la această situație am apelat la soluția clasică în care am folosit pivotul deja existent ca armare pentru reconstituirea părții coronare și prepararea pentru o coroană integral ceramică. Fig.4 și 5.

Tehnologia CEREC s-a dovedit, din nou, extrem de utilă pentru că ne-a permis să înregistrăm forma originală a dintelui care a fost apoi reprodusă cu exactitate în noua coroană de ceramică realizată. În felul acesta pacienta nu a simțit nici o diferența față de dintele natural iar confortul a fost maxim încă din momentul aplicării. Fig.6.

Coroana a fost frezată dintr-un bloc de ceramică în aproximativ 15 minute, apoi a fost probată, după care a fost finisată, machiată și glazurată. Fig.7

90 de minute de la începutul ședinței pacienta a plecat mulțumită cu o coroană integral ceramică perfect integrată estetic și funcțional.

Ce avem de reținut de aici?

Dinții care suferă traumatisme nu sunt obligatoriu pierduți ci pot fi recuperați.

Tehnologia CEREC permite rezolvarea unor situații de acest gen RAPID; PRECIS; CONFORTABIL.

Citeste

Top sfaturi pentru sedinte de succes

doctors with jaw x-ray on tablet pc at clinic

Ca si medici dentisti cu practica privata suntem nevoiti, in fiecare zi de activitate, sa mentinem un echilibru (destul de fragil uneori) intre indatoririle noastre de MEDICI fata de pacientii nostrii si sarcinile de MANAGERI fata de afacerea pe care o conducem.

Oricat de „nepotrivit” ar parea, prin prisma diplomei pe care am primit-o dupa cei 6 ani de facultate si a juramantului HIPOCRATIC pe care l-am depus la absolvire, trebuie sa privim in fata ADEVARUL: cabinetul/clinica dentara este intai o AFACERE si de abia dupa aceea un spatiu al medicinii dentare in care noi sa punem in practica toate cunostintele acumulate in timpul pregatirii noastre profesionale.

DA, am fost pregatiti sa fim MEDICI DENTISTI dar in acelasi timp, la finalizarea studiilor am fost trimisi sa profesam intr-un mediu eminamente privat care, vrem nu vrem se supune legilor economice ale oricarei afaceri.

Asa ca REALITATEA profesiei de medic dentist este aceea ca trebuie sa avem doua specializari una MEDICALA pe care facultatea ne-a dat-o si cealalta MANAGERIAL-ECONOMICA pentru care nu am primit nici o educatie in cei 6 ani de facultate.

Astept cu nerabdare sa vad care va fi prima facultate ( de stat sau privata) care va avea viziunea corecta asupra acestei profesii si va include in curricula universitara si aceste componente fara de care NU PUTEM PROFESA in conditii corecte, in care sa indeplinim ambele roluri cu ETICA si DEONTOLOGIE profesionala.

CABINETUL/CLINICA DENTARA este intai o AFACERE si ea trebuie sa fie condusa conform principiilor unei afaceri de succes pentru ca PACIENTII sa poata primi cele mai bune tratamente posibile.

AVEM NEVOIE DE BANI ca sa:
– infiintam un cabinet dentar;
– dotam un cabinet dentar;
– angajam si sa platim personal care sa asigure functionalitatea tuturor circuitelor unui cabinet dentar;
– mentinem „in viata” cabinetul dentar, luna de luna cand trebuie sa platim salarii, facturi de aprovizionare, taxe, autorizari, laboratorul de tehnica dentara, etc;
– dezvoltam un cabinet dentar prin achizitie de aparatura si materiale mai performante;
– crestem profesional noi si echipa noastra prin pregatirea profesionala continua;
– ne asiguram veniturile pentru viata noastra personala (familia).

Atunci cand toate acestea sunt intelese si puse in practica, pacientii vor putea beneficia de cele mai bune tratamente pe care noi le putem oferi deoarece cele doua obiective (BANI si TRATAMENTE PERFORMANTE) nu sunt antagoniste, nu se exclud unul pe altul ci, din contra se „hranesc” unul pe altul creeand ceea ce imi place sa denumesc „CICLUL FUNCTIONAL AL VIETII PROFESIONALE IN MEDICINA DENTARA” (vezi foto).

Privind lucrurile din aceasta perspectiva cred ca este cazul sa ne uitam la parametrii economici care permit analiza succesului financiar al unui cabinet dentar: PRODUCTIVITATEA si EFICIENTA.

Cresterea PRODUCTIVITATII in cabinetul dentar are ca obiective principale:
– obtinerea unor rezultate ( tratamente) similare sau chiar mai bune folosind metode rationale si stiintifice de organizare a lucrului.
– cresterea veniturilor prin exploatarea mai eficienta a TIMPULUI de lucru si a resurselor UMANE si MATERIALE.

Este descris in literatura de specialitate faptul ca 70% din cifra de afaceri a unui cabinet dentar este generata de munca ECHIPEI care sta alaturi de medicul practician.

CIFRA DE AFACERI este generata de numarul de acte terapeutice realizate multiplicat cu onorariul perceput pentru acestea.

Asa ca singurul mod in care putem analiza PRODUCTIVITATEA unui cabinet dentar este acela de a imparti cifra de afaceri realizata la numarul de ORE LUCRATE.

Si iata ca am ajuns sa identificam cele mai importante doua elemente de care trebuie sa tinem cont: ECHIPA si TIMPUL.

Un cabinet fara ECHIPA va fi la distanta de „ani lumina” de orice speranta de a indeplini criterii de performanta economica si medicala.

Un cabinet cu ECHIPA va trebui sa aiba un LEADER (medicul) care sa inteleaga si sa inveasteasca in instruirea membrilor ECHIPEI pentru a exploata impreuna cat mai productiv orele de lucru petrecute la cabinet.

Cele 5 elemente ale cresterii eficientei si profitabilitatii unui cabinet dentar sunt toate legate de existenta unei ECHIPE FUNCTIONALE capabile sa puna in practica:

1. lucrul la 4 maini.
2. gestionarea agendei.
3. protocoale clinice si organizatorice.
4. gruparea actelor terapeutice
5. organizarea instrumentarului.

Cresterile pe care implementarea fiecarui din elemente le aduce sunt: +150% , +90%, +300%, +50%, +20%.

VREI SA AFLI MAI MULTE?

Te astept la conferintele ” Management, Marketing si Medicina Dentara”!
Vino insotit de cat mai multi din membrii echipei tale si vei vedea efecte pozitive neasteptate in activitatea ta viitoare.
Participarea in ECHIPA la un training multiplica cantitatea si calitatea informatiilor care se intorc si genereaza beneficii pentru AFACEREA TA.

VA ASTEPT!

Click pe afis pentru mai multe detalii si programul complet.

Citeste

5 elemente ale cresterii eficientei unui cabinet dentar

Dentist makes surgery to woman, dental clinic

Ca si medici dentisti cu practica privata suntem nevoiti, in fiecare zi de activitate, sa mentinem un echilibru (destul de fragil uneori) intre indatoririle noastre de MEDICI fata de pacientii nostrii si sarcinile de MANAGERI fata de afacerea pe care o conducem.

Oricat de „nepotrivit” ar parea, prin prisma diplomei pe care am primit-o dupa cei 6 ani de facultate si a juramantului HIPOCRATIC pe care l-am depus la absolvire, trebuie sa privim in fata ADEVARUL: cabinetul/clinica dentara este intai o AFACERE si de abia dupa aceea un spatiu al medicinii dentare in care noi sa punem in practica toate cunostintele acumulate in timpul pregatirii noastre profesionale.

DA, am fost pregatiti sa fim MEDICI DENTISTI dar in acelasi timp, la finalizarea studiilor am fost trimisi sa profesam intr-un mediu eminamente privat care, vrem nu vrem se supune legilor economice ale oricarei afaceri.

Asa ca REALITATEA profesiei de medic dentist este aceea ca trebuie sa avem doua specializari una MEDICALA pe care facultatea ne-a dat-o si cealalta MANAGERIAL-ECONOMICA pentru care nu am primit nici o educatie in cei 6 ani de facultate.

Astept cu nerabdare sa vad care va fi prima facultate ( de stat sau privata) care va avea viziunea corecta asupra acestei profesii si va include in curricula universitara si aceste componente fara de care NU PUTEM PROFESA in conditii corecte, in care sa indeplinim ambele roluri cu ETICA si DEONTOLOGIE profesionala.

CABINETUL/CLINICA DENTARA este intai o AFACERE si ea trebuie sa fie condusa conform principiilor unei afaceri de succes pentru ca PACIENTII sa poata primi cele mai bune tratamente posibile.

AVEM NEVOIE DE BANI ca sa:
– infiintam un cabinet dentar;
– dotam un cabinet dentar;
– angajam si sa platim personal care sa asigure functionalitatea tuturor circuitelor unui cabinet dentar;
– mentinem „in viata” cabinetul dentar, luna de luna cand trebuie sa platim salarii, facturi de aprovizionare, taxe, autorizari, laboratorul de tehnica dentara, etc;
– dezvoltam un cabinet dentar prin achizitie de aparatura si materiale mai performante;
– crestem profesional noi si echipa noastra prin pregatirea profesionala continua;
– ne asiguram veniturile pentru viata noastra personala (familia).

Atunci cand toate acestea sunt intelese si puse in practica, pacientii vor putea beneficia de cele mai bune tratamente pe care noi le putem oferi deoarece cele doua obiective (BANI si TRATAMENTE PERFORMANTE) nu sunt antagoniste, nu se exclud unul pe altul ci, din contra se „hranesc” unul pe altul creeand ceea ce imi place sa denumesc „CICLUL FUNCTIONAL AL VIETII PROFESIONALE IN MEDICINA DENTARA” (vezi foto).

Privind lucrurile din aceasta perspectiva cred ca este cazul sa ne uitam la parametrii economici care permit analiza succesului financiar al unui cabinet dentar: PRODUCTIVITATEA si EFICIENTA.

Cresterea PRODUCTIVITATII in cabinetul dentar are ca obiective principale:
– obtinerea unor rezultate ( tratamente) similare sau chiar mai bune folosind metode rationale si stiintifice de organizare a lucrului.
– cresterea veniturilor prin exploatarea mai eficienta a TIMPULUI de lucru si a resurselor UMANE si MATERIALE.

Este descris in literatura de specialitate faptul ca 70% din cifra de afaceri a unui cabinet dentar este generata de munca ECHIPEI care sta alaturi de medicul practician.

CIFRA DE AFACERI este generata de numarul de acte terapeutice realizate multiplicat cu onorariul perceput pentru acestea.

Asa ca singurul mod in care putem analiza PRODUCTIVITATEA unui cabinet dentar este acela de a imparti cifra de afaceri realizata la numarul de ORE LUCRATE.

Si iata ca am ajuns sa identificam cele mai importante doua elemente de care trebuie sa tinem cont: ECHIPA si TIMPUL.

Un cabinet fara ECHIPA va fi la distanta de „ani lumina” de orice speranta de a indeplini criterii de performanta economica si medicala.

Un cabinet cu ECHIPA va trebui sa aiba un LEADER (medicul) care sa inteleaga si sa inveasteasca in instruirea membrilor ECHIPEI pentru a exploata impreuna cat mai productiv orele de lucru petrecute la cabinet.

Cele 5 elemente ale cresterii eficientei si profitabilitatii unui cabinet dentar sunt toate legate de existenta unei ECHIPE FUNCTIONALE capabile sa puna in practica:

1. lucrul la 4 maini.
2. gestionarea agendei.
3. protocoale clinice si organizatorice.
4. gruparea actelor terapeutice
5. organizarea instrumentarului.

Cresterile pe care implementarea fiecarui din elemente le aduce sunt: +150% , +90%, +300%, +50%, +20%.

VREI SA AFLI MAI MULTE?

Te astept la conferintele ” Management, Marketing si Medicina Dentara”!
Vino insotit de cat mai multi din membrii echipei tale si vei vedea efecte pozitive neasteptate in activitatea ta viitoare.
Participarea in ECHIPA la un training multiplica cantitatea si calitatea informatiilor care se intorc si genereaza beneficii pentru AFACEREA TA.

VA ASTEPT!

Click pe afis pentru mai multe detalii si programul complet.

Citeste
Call Now ButtonSuntem aici să te ajutăm